Sitges ret homenatge a l'escultor Pere Jou a través d’una exposició que compta amb 118 obres de les quals 90 són escultures, una mostra que presenta un recorregut a través de l’obra de qui es podria considerar el darrer escultor noucentista, i que més obra pública té a Sitges.
L’obra de qui es va establir a la vila el 1915, per participar en el projecte de Maricel dirigit per Miquel Utrillo, es caracteritza per una voluntat moderna de representació de la figura humana amb una concepció molt pròpia del tractament dels volums, sempre rotunds i rabassuts, amb una clara visió arcaïtzant, molt pròpia de l’escultura figurativa catalana del seu temps. L’ús de materials poc usuals com la fusta o les pedres fins aleshores no destinades a ser esculpides, també acosta la seva obra a les propostes més obertes i modernes de l’escultura del seu temps. El director-gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges, entitat impulsora de l’exposició, Antoni Sella, ha destacat “el valor de la mostra que és resultat d’un treball de dos anys amb una forta càrrega d’ambició i una important dosi d’investigació”.
Pere Jou (Barcelona 1891-Sitges 1964) és un dels representants més originals de l’escultura noucentista catalana. Format sota la tutela de Pau Gargallo i Venanci Vallmitjana, al mestratge dels dos escultors, Jou aportà la seva experiència com a ebenista, i el resultat fou una obra molt personal, en la que l’ofici, a través de l’aplicació de la talla directa, té un paper fonamental.
Ignasi Domènech i Vives, comissari de l’exposició, ha destacat la importància de recollir les obres de Jou perquè “ Sitges li devia un homenatge a qui va deixar més obra pública al municipi i un llegat molt important”. Lluís Jou, nét de l’artista, ha agraït en nom de la família “haver organitzat l’exposició perquè no només és un homenatge a un escultor català sinó que és una reivindicació de tots els artistes de la primera meitat del segle XX que és com si no haguessin format part de l’art català”.
L’Edifici Miramar de Sitges acull l’exposició Pere Jou, escultor, produïda pel Consorci del Patrimoni de Sitges i l’Ajuntament de la Sitges i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L'exposició romandrà oberta fins al 12 de juny en horari de dimarts a dissabte, de 9.30 a 14.00 i de 15.30 a 18.30 hores, diumenges i festius, de 10.00 a 15.00 hores.
0 comentarios:
Publicar un comentario