El rugby i la dona: un binomi d’èxit a Sitges

L’any 2008, en un intent de crear un punt de trobada i de diversió, un grup de mares del Rugby Club Sitges van decidir muntar un equip. Quatre anys després, el que va ser un projecte iniciat per aquest conjunt de dones com un divertiment, s’ha convertit en un conjunt que ja disputa competició oficial. 

Considerat com un esport físic, no és molt corrent veure equips de rugby femení, per aquest motiu, Juan Carlos Anguita i Òscar Pérez -els dos entrenadors de l’equip- apunten que “pel Rugby Club Sitges és un pas endavant que s’hagi creat aquest grup i sobretot s’ha de destacar les ganes que posen aquestes noies”. 

L’equip divideix les seves jugadores en dues disciplines: el touch (rugby sense contacte) i la modalitat de placatge (rugby amb contacte). Aquest últim ha entrat en lliga aquest any per primer cop i després de quatre partits lidera la classificació. Una excel·lent línia de resultats, que des del cos tècnic s’apunta “que no ens esperàvem, però que ens dóna molta motivació per acabar la competició regular i afrontar amb ganes els play-off pel títol de lliga”, conclouen els tècnics. 

El respecte és un dels valors que defineixen el rugby, les dues capitanes de l’equip, Mercè Sumarroca i Rosana Basurto, coincideixen a destacar “que no ens hem trobat mai cap problema ni amb les contràries ni amb els àrbitres”. Un fair-play que més d’un cop s’ha traslladat més enllà dels terrenys de joc, amb la celebració del tercer temps, un acte on els dos equips comparteixen un petit àpat com a excusa per confraternitzar. 

De cara als propers anys, l’objectiu del Rugby Club Sitges és ampliar el nombre de jugadores i que l’equip escali categories, “tot i que des del club no volem imposar cap mena d’objectiu a curt termini” apunta el cos tècnic.

Aleix Ramírez i Morlans

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar