GAUDEIX DE SITGES I LES SEVES PLATGES, PERÒ AMB SEGURETAT...


Si una cosa ens agrada d’estar a la platja és sentir-nos lliures, còmodes, relaxats, tranquils..
Però avui ens fem la pregunta, realment podem sentir-nos així al 100%? Creiem que realment no, que sempre hi haurà algun factor que en ens pot afectar i fer-nos pensar en alguna cosa... Coses simples, coses del dia a dia, com tindre que vigilar als nens, les nostres pertinences, posar-se la crema solar adequada, etc... Avui al bloc, si ens deixeu, volem donar-vos algun consell que segur farà que gaudim tots plegats més tranquil·lament:

   - TIPUS DE PLATJA (EL MAR)

La majoria de platges de Sitges tenen poca profunditat,  i, a diferència d’altres indrets del litoral català, es pot anar caminant poc a poc cap a l’interior i anar guanyant profunditat, això ens permet un bany més còmode però, atents, algunes cales de Sitges més allunyades del centre no són així, i al trepitjar, de cop, trobem un “graó” amb major profunditat.
Referent al mar i la platja, si us agraden els inflables, s’ha de vigilar i no relaxar-se més del compte, la corrent ens pot portar cap al fons, i si no som bons nedadors, podem tindre alguna sorpresa, de la mateixa manera, si portes algun inflable gran i hi ha molta gent i nens, millor no molestar als altres.

   - SOCORRISTES

A Sitges hi ha socorristes, els trobes ràpid, tenen llocs de vigilància i fan rondes, van de groc i vermell, però l’horari de vigilància acaba a les 19:00h., per tant, si ets dels que prefereix el bany a darrera hora del dia, pren les precaucions corresponents.

   - BANDERES

Quan no hi ha socorristes, la bandera groga és la que queda posada, però, coneixes tots els colors?
-VERD: Endavant, banyar-se sense perill, gaudir amb precaució normal sense riscos.
-GROC: Precaució: Algun factor fa que s’hagi de tindre cura, corrents, onades,... Elements que fan que hi hagi un risc moderat.
-VERMELL: Prohibit el bany! La bandera vermella es posa per motius de seguretat, per tant, hem de fer cas i no trepitjar ni tan sols la part d’aigua menys profunda.
-ALTRES COLORS: Blava ens indica alguna certificació de qualitat, Negra ens indica un tancament de la platja (no és habitual a Sitges), Meduses, tampoc habitual a Sitges, desaconsella el bany.

   - BEGUDA I MENJAR

Els excessos són dolents, però més amb sol i aigua, per tant, no menjar en excés posar-se a l’ombra i protegir-se ens ajudarà. Tampoc és bo l’alcohol  i el sol barrejats...

   - NENS

No els perdem de vista, millor vigilats sempre per adults, els elements de flotació no són infal·libles, requereixen de la nostra supervisió. També és important vigilar-los per evitar que jugant molestin als altres si hi ha molta gent a la platja, no tothom és pacient amb els nens, i encara que tinguis raó, no val la pena discutir i espatllar un dia agradable...

   -OBJECTES DE VALOR I PERTINENCES

No perdre de vista la bossa, per desgràcia l’estiu és la època favorita dels carteristes. El millor és no portar objectes de valor a sobre. Si pots portar alguna de les fantàstiques bosses que avui en dia es poden ficar amb tu a l’aigua amb el teu mòbil, rellotge, claus, etc, doncs, millor! Així també podràs allunyar-te donant un passeig per la platja sense preocupacions...

   -CREMA, CREMA, CREMA...

Fonamental protegir-se del sol durant el dia, vàries vegades, abans, durant i després... Amb protecció alta no és el mateix posar-se morenet que cremar-se. El sol és perillós per la pell. I, quan ens dutxem, crema hidratant...

   - PARLANT D’HIDRATACIÓ

No només amb crema, el cos necessita líquid, si estàs moltes hores al sol, beu molta aigua, evita begudes ensucrades o gaudeix (si portes tupper) de la fruita.


Aquesta és la nostra llista de consells, què us sembla?

Enjoy Sitges!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar