Sitges i Amèrica, units per la cultura


Entre el 22 de març i el 6 d’abril, Sitges acollirà la primera edició de la Setmana Catalunya - Amèrica. Es tracta d’una iniciativa que pretén donar a conèixer els vincles històrics entre tots dos territoris a través de la cultura. Organitzada per Joventuts Musicals de Sitges, en col·laboració amb el Cercle Artístic, Casa Amèrica de Catalunya, Consorci del Patrimoni de Sitges i Casino Prado Suburense, la mostra combinarà la realització de concerts, conferències i exposicions. Els Hotels Subur i Best Western Subur Marítim són col·laboradors d’aquest esdeveniment.

El programa musical serà l’eix central de la celebració. El cicle de sis concerts comptarà amb la presència de grups com Trio Arriaga(foto de capçalera), que interpretarà diferents peces del compositor argentí Astor Piazzolla, o un trio liderat per la soprano Núria Vilà, amb presència de cançó catalana, colombiana i cubana. Les propostes musicals, d’estil i tendència diversa, volen reflectir el vincle musical entre Catalunya i l’Amèrica Llatina. La mezzosoprano Marisa Martins i la pianista Mac Mcclure; el Duo Altbass i Nelsa Baró; el quartet Q-ARTE, i el guitarrista Juan Mario Cuéllar completen un programa d’alt nivell.

Les lletres també trindran un pes significatiu. Diumenge 24 de març, l’escriptora colombiana Margot Martínez explicarà la importància de l’acord “El pacte de Sitges”, al qual van arribar els partits conservador i liberal colombians el 20 de juliol de 1957 a Sitges, per reintegrar l’ordre democràtic a Colòmbia. Per altra banda, l’Estudi d’en Vidal acolloirà la presentació del llibre La saga dels Catalans a Cuba, de Joan M. Ferran i Oliva, que descriu la història dels qui van anar “a fer les amèriques”, com també l’herència que hi deixaven els qui no van tornar. Diumenge 6 d’abril culminarà el festival, amb un recital poètic al Museu Romàntic, coordinat pel poeta sitgetà Joan Duran. “Sons poètics transatlàntics” és un recorregut per la literatura catalana i americana a través de la barreja de disciplines com la música o la dansa. 

El festival tindrà dues exposicions. Per una banda, "La Catalunya i l'Amèrica dels paissatges", amb diversos quadres d’artistes que pertanyen al Cercle Artístic de Sitges, inspirats en els paissatges catalans i americans; i per altra "Recorreguts per Bogotà", reflecteix a través de les fotografies de Cristhian Franco la intensa activitat social i cultural de la capital colombiana.

Tota la informació referent al programa i la venda d’entrades dels diferents actes de la Setmana, es troba a la pàgina web de les Joventuts Musicals de Sitges. En la mateixa direcció, també ja es pot descobrir un avanç dels actes programats per l’edició del 2014. 


Enjoy  Sitges


0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar