Sitges recupera els actes en honor a Sant Sebastià

Després de quatre anys de reformes, i quan ha passat un any des que reprengués l'activitat religiosa, l'Ermita de Sant Sebastià recupera aquest cap de setmana les antigues celebracions en honor al màrtir i protector de les epidèmies. Actes litúrgics, una fira i l'aplec -en què hi participaran entitats, associacions i els balls populars de Sitges- són algunes de les propostes programades per l'administració de l'Ermita amb l'objectiu de renovar la devoció del poble a Sant Sebastià.

PROGRAMA D'ACTES
Dissabte 19 de gener
Mercat de productes artesans al voltant de l'Ermita.
Durant tot el cap de setmana.

Repicada de campanes anunciant l'inici de l'any dedicat a l'Ermita de Sant Sebastià
A càrrec del grup de campaners de la Parròquia, a les 14.00 hores.

Exposició de les banderes i estendards de les diferents entitats de la vila i de les associacions parroquials que participaran en la processó en honor a Sant Sebastià. Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla, al llarg del vespre i durant el diumenge al matí, en l'horari de les celebracions de la parròquia.

Diumenge 20 de gener: Festivitat de Sant Sebastià Màrtir
Venda de llantions, records i d'un opuscle commemoratiu sobre la vida del Sant i la història de la seva ermita a Sitges.
Ermita de Sant Sebastià, de les 10.00 hores fins acabada la Processó. El temple restarà obert per a la veneració dels seus fidels.

Repic de la campana “Sebastiana” convidant tothom a l'Ofici.
Ermita de Sant Sebastià, a les 11.30 hores.

Solemne Ofici en honor a Sant Sebastià màrtir
Ermita de Sant Sebastià, a les dotze del migdia, presidit pel rector de la Parròquia, Mn. Josep Pausas, amb l'assistència de les autoritats locals i les pubilles de les diferents entitats i barris de Sitges. La missa serà cantada pel poble i pel cor dels Amics de l'orgue. En acabar la celebració, cant dels Goigs del Sant i veneració de la seva imatge.

Festiu Aplec de Sant Sebastià
Ermita de Sant Sebastià, un cop acabi l'Ofici. Amb audició i ballada de sardanes a càrrec dels Amics de la Sardana de Sitges i de la cobla Contemporània. També s'inaugurarà el muntatge audiovisual Visions de l'Ermita de Sant Sebastià: un segle i mig de devoció sitgetana dissenyat per Josep Maria Alegre.

Subhasta pictòrica d'artistes sitgetans
Muralla de la Vall, a partir de la una del migdia. Organitzada per “Sitges Blau Art”, l'activitat es combinarà amb les actuacions musicals de El Hombre Trankilo, Justo Conde, Oscar Ferrer, SomaClub i Dj. BlackSubur. També es reproduirà l'Ermita, dibuixada a la sorra de la platja Sant Sebastià. La finalitat és recaptar fons per a l'Ermita i per a Càritas - Ajuda Fraterna.

Processó en honor a Sant Sebastià
Des del Baluard, a dos quarts de cinc de la tarda. Serà anunciada amb el repic de campanes de la Parròquia. Hi participaran els balls populars, els grallers de Sitges i l'Agrupació Musical Suburband del Retiro. El tabernacle amb la imatge de Sant Sebastià, dut pel cos de portants de Sant Bartomeu i Santa Tecla, serà acompanyat per les associacions parroquials, entitats de la vila, les pubilles de barris i entitats, l'administració de l'Ermita, el Rector de la Parròquia, Mn. Josep Pausas, i la corporació de l'Ajuntament. El recorregut serà el següent: Baluard, Ajuntament, Bosch, Davallada, Port de n'Alegre, Balmins i plaça de l'Ermita de Sant Sebastià. En arribar el sant a la plaça, acte de renovació de la devoció a Sant Sebastià a càrrec del Batlle de Sitges, Miquel Forns, i el Rector de la Parròquia, Mn. Josep Pausas. A continuació, entrada de Sant Sebastià a la seva ermita, cant dels goigs i pregària de cloenda.

Del 21 al 29 de gener
Novena i cant dels Goigs al màrtir Sant Sebastià.
Ermita de Sant Sebastià, a les cinc de la tarda 

Diumenge 27 de gener
Audició de cants dedicats a la Mare de Déu
Ermita de Sant Sebastià, en acabar la Novena i els Goigs. A càrrec del Cor dels Amics de l'Orgue de Sitges.

Enjoy Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar