La Jove de Sitges, símbol del llançament de 'La Vanguardia' en català

La Colla Jove de Castellers de Sitges, amb un 4de7 a la platja de la Fragata, ha estat la imatge escollida pel diari La Vanguardia per donar la benvinguda a la versió catalana del rotatiu. Així, Sitges va protagonitzar el 2 de maig 2 pàgines de la secció Vivir, una part de la portada i a més, l'enxaneta de la colla, Celeste Messiano, es va guanyar un prestigiós semàfor verd. En els darrers vint anys, només dues altres colles havien aconseguit ser portada de La Vanguardia.

La foto es va fer especialment per a l'ocasió el dissabte 16 d'abril a la tarda, amb la coordinació del programa de l'Agència de Promoció Turisme de Sitges, Sitges Film Office per poder agilitzar tots els tràmits i permisos necessaris per ocupar part del Passeig de la Ribera i de la platja. A la sessió hi van participar al voltant de 120 castellers de la Colla Jove de Castellers de Sitges, un equip tècnic de La Vanguardia i una grua.

Els responsables de la colla van explicar que “es tractava d'un castell que tenia la seva complexitat, ja que l'enxaneta havia de pujar amb un exemplar del diari a la faixa i havia d'estar dalt fent l'aleta més de 10 segons, per tal que poguessin fer diferents fotografies. Al final van ser més de 15 segons, però el castell estava totalment estable. Per a la colla, ser portada de La Vanguardia i que ens hagin triat per a fer aquesta fotografia, ha estat una satisfacció enorme”.

El fotògraf autor de les imatges, Pedro Madrueño, comenta a la mateixa La Vanguardia que “buscava una imatge que fos un símbol però que sorprengués al lector. Un castell és fruit del treball col·lectiu de molta gent, està basat en la cultura de l'esforç i té una repercussió internacional, tres conceptes que enllacen perfectament amb la història de La Vanguardia”.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar