La temporada castellera arrenca amb força

Sitges ja ha estrenat la temporada castellera del 2012 i ho ha fet de la millor manera possible, ja que la colla local, la Jove de Sitges, ha firmat el millor inici de campanya dels seus 19 anys d’història. Dissabte passat, els castellers de la camisa de color vi van actuar davant l’hotel Subur, com a cloenda de la festa de l’escola inclusiva, junt amb les altres dues colles de la comarca.

La Jove de Sitges va realitzar en aquesta exhibició el 5de7, el 3de7 per sota, el 4de7 amb l’agulla i un pilar de 5 flanquejat per dos pilars de 4. Es tracta d’una actuació molt brillant i més si es té en compte que la temporada tot just ha començat. Amb aquests tres castells (considerats de 7 i mig, ja que són més difícils que els habituals de 7), la Jove de Sitges ja porta aquest any cinc construccions d’aquest nivell.

Després d’aquesta actuació i la que va obrir la temporada a Sitges, amb motiu de Sant Jordi, les següent cita castellera a la vila serà el 28 de juliol al Cap de la Vila, una actuació que la colla va incorporar al calendari casteller local l’any passat –després que la Unesco declarés els castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat– i que permet que els castells puguin ser contemplats pels turistes com una activitat pròpia de Catalunya.

El 23 i 24 d’agost, tornaran els castells a Sitges durant la Festa Major. L’exhibició de Festa Mjor serà diumenge 26 d’agost. Un mes després, de nou hi haurà castells amb motiu de Santa Tecla (l’exhibició amb les colles convidades serà dissabte 29 de setembre) i la temporada finalitzarà, com és habitual, amb la Diada de la Colla, que se celebrarà el 27 d’octubre.

Cal destacar que per a aquestes quatre actuacions programades, la Jove de Sitges durà a la vila les quatre colles punteres del panorama casteller (una en cada actuació): la Colla Vella dels Xiquets de Valls (juliol), els Minyons de Terrassa (Festa Major), la Colla Joves Xiquets de Valls (Santa Tecla) i els Castellers de Vilafranca (Diada).

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar