Viu la Setmana Santa a Sitges


Un festival que ressalta el vincle cultural entre Catalunya i Amèrica, el tradicional cant de les caramelles i la figura de l’Ou de Pasqua són algunes de les propostes culturals que ofereix Sitges, durant les vacances de Setmana Santa.

La Fundació Stämpfli acollirà el dissabte 23 de març a les 17 hores, un taller on els més petits de la casa podran decorar el seu propi ou de Pasqua, fet amb porexpan, de forma personalitzada. L’objectiu és que els infants coneguin de primera mà les tradicions pròpies d’aquesta època de l’any. Per inscriure’s, cal trucar al 93 894 29 69.

Catalunya i Amèrica estaran més a prop que mai aquesta Setmana Santa, amb la celebració d’una sèrie d’actes d’agermanament, en forma de festival. Una iniciativa que pretén donar a conèixer els vincles històrics entre tots dos territoris a través de la cultura. El programa musical serà l’eix central de la celebració. El cicle de sis concerts comptarà amb la presència de grups com Trio Arriaga, que interpretarà diferents peces del compositor argentí Astor Piazzolla; o un trio liderat per la soprano Núria Vilà, amb presència de cançó catalana, colombiana i cubana. Organitzada per Joventuts Musicals de Sitges, en col·laboració amb l’Hotel Subur, Best Western Subur Marítim, l’Ajuntament i els Museus, la mostra també tractarà la relació entre els dos territoris, a través de l’art i la literatura.  Tota la informació sobre la Setmana Cultural, es pot consultar al portal web de l’organització.

Amb l’arribada de la Pasqua, les agrupacions de caramelles es preparen per dur a terme les tradicionals cantades, arreu del poble. La primera actuació serà el dissabte 30 de març a les onze de la nit, a la plaça de l’Ajuntament. Dilluns de Pasqua es podrà tornar a veure les tres colles a les cinc de la tarda a l’Hospital de Sant Joan Baptista. La novetat d’enguany és la campanya “Regala Caramelles”, una iniciativa que permetrà regalar una actuació d’alguna de les colles a qualsevol particular o establiment. 

La processó de Divendres Sant constitueix un dels actes centrals de la Setmana Santa sitgetana. La comitiva sortirà de l’Església Parroquial a les 22 hores i recorrerà els carrers del centre de Sitges, al ritme dels respectius passos.

Enjoy Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar