El Palau Maricel obert al gran públic

El patrimoni artístic del Palau Maricel és accessible pel públic en general, fins el proper 30 de juny. Des del passat mes de gener, una de les joies arquitectòniques per excel·lència de Sitges obre les seves portes cada diumenge en dos torns de visita diferents: un a les 12 hores en català i l’altre a les 13h en castellà. L’objectiu d’aquesta activitat és promoure un dels grans actius culturals de la vila, que enguany celebra els cent anys d’existència. 

L’itinerari comença al Racó de la Calma, just a l’entrada principal del Palau. Allà, els visitants se’ls hi explica la història de l’edifici i el conjunt de personalitats que hi han fet estada, com és el cas de Ramon Casas, Miquel Utrillo i, sobretot, Charles Deering, el multimilionari nord-americà que va encarregar la seva construcció. La primera part del recorregut continua per l’avantsala del majestuós Saló d’Or, la capella de la Verge de Montblanc i les assolellades terrasses, on els visitants aprofiten les vistes per conèixer la part posterior de l’edifici, des de la qual es poden veure altres equipaments arquitectònics de referència com la Fundació Stämpfli, el Mercat Vell o l’Ajuntament. Arribant al claustre, els presents reben a mode d’obsequi, una copa de cava. Finalment, la visita acaba a la porta de Santa Caterina.

Més enllà del seu valor cultural i històric, l’edifici té més d’una anècdota per explicar, com quan no va ser bombardejat durant la Guerra Civil, simplement perquè hi onejava una bandera nord-americana. La major part de visitants d’aquest espai és públic català, tot i que també s’ha de destacar la recepció de turistes de països com França o Rússia. Per participar a les visites cal fer una reserva prèvia al 93 894 29 69 o bé es pot apuntar-se uns minuts abans de començar la visita, sempre que hi hagin places lliures.

Aquesta iniciativa, no serà la darrera oportunitat per visitar indrets com el Palau Maricel, ja que el Sitgestiu Cultural permetrà conèixer aquest i altres monuments com el Museu Romàntic i la Fundació Stämpfli. L’entrada per aquest paquet de visites costarà 6,50 euros.
 


Enjoy Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar