Tradició recuperada, cultiu històric i fruit de la terra que al llarg dels
anys no s’ha perdut. Això és la Malvasia de Sitges.
Sembla mentida, però malgrat que aquest meravellós poble no disposa d’una
extensió en terreny que permeti el cultiu de raïm en grans quantitats, a Sitges
encara es cultiva un tipus d’aquest fruit diferent, perfecte per a produir el
vi del qual avui us parlem, la Malvasia.
La Malvasia és una beguda tradicional de Sitges, de la que es comença a
parlar al voltant de l’any 1300. Sembla ser, que al Garraf es cultivava un
tipus de vinya que donava una producció que, pel que sembla, venia de Grècia. Tot
i que realment no queda del tot clar com va arribar aquesta varietat i la
producció vinícola a la nostra estimada comarca...
El vi MALVASIA s’elabora amb la varietat de raïm que porta el mateix nom,
la Malvasia.
Sitges, gràcies a la seva proximitat al mar mediterrani, ofereix al raïm un
grau i acidesa elevats que li donen un gust peculiar que es transmet a cada
ampolla produïda.
Aquest excel.lent vi tradicional, normalment es pren en celebracions, amb
les postres o com aperitiu (això ja depèn del gust de cada consumidor).
Actualment l’antic Hospital Sant Joan Baptista produeix aquest vi amb propis
(els que van sobreviure a diferents plagues que no sabien com combatre a finals
del segle XiX) i el distribueix a través de la seva Fundació.
Així doncs, malgrat que Sitges és un lloc molt proper al Penedès i altres zones
de Catalunya on es fan grans vins, avui, us volíem compartir un petit tros d’història
i explicació d’un gran vi, que, si no l’has tastat mai, has de fer-ho, i si
vens a Sitges, has de comprar.
El coneixes?
Enjoy Sitges!
0 comentarios:
Publicar un comentario