L’obra d’Ismael Smith, al Palau Maricel

La Sala Vaixells del Palau Maricel acull, fins al 30 de setembre, l’exposició “Ismael Smith, gravador. Del Modernisme a l’Art Déco”, que aplega una selecció de gravats, dissenys originals i ex-libris d’aquest polifacètic artista català .

La quarantena de peces exposades formen part de la col·lecció que conserva el Museu d’Art de Cerdanyola, fruit de la donació d’Enrique García-Herráiz. El comissari de la mostra, Txema Romero, destaca d’Smith la seva capacitat d’afrontar diferents disciplines, fet que qualifica d’“exemple d’artista local”. Aquesta exposició, inaugurada el passat 22 de juliol, ha estat organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona i el Museu d’Art de Cerdanyola, en col·laboració amb l’Ajuntament i el Consorci del Patrimoni de Sitges. El director-gerent d’aquesta entitat, Antoni Sella, va explicar durant aquest acte que l’artista estava vinculat a la vila perquè “en un determinat moment de la seva vida va voler adquirir part del patrimoni local”.

L’obra d’Ismael Smith es caracteritza per la seva capacitat creativa plasmada en els diferents llenguatges plàstics en què va treballar, com l’escultura, el dibuix, el gravat i la il·lustració, que el van convertir en tot un del Noucentisme i l'Avantguarda.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar