La Jove de Sitges descarrega el 4de8 en la seva millor temporada

La Jove de Sitges va tornar a descarregar el 4de8 al Cap de la Vila i el va acompanyar del 3de7 per sota i el 7de7, una actuació d'excel·lent nivell que va servir per a culminar una temporada històrica i amb un fet insòlit i gairebé inèdit: la colla ha aconseguit la millor campanya dels seus 18 anys d'història sense haver caigut ni un sol cop, és a dir, amb tots els castells descarregats. Un Cap de la Vila entregat va animar i aplaudir fortament als seus castellers subratllant un cop més la forta aliança entre la Jove i Sitges.

La convicció que els de color vi tenien amb el 4de8 era sòlida, ja que als assaigs al Palau del Rei Moro s'havia treballat aquesta estructura amb rigor. Per aquest motiu, la colla va obrir l'exhibició amb el carro gros. Amb els terços col·locats, el cap de colla va arriar el castell amunt al crit de “tranquil·litat, però amb mala llet”, que il·lustrava que la construcció era plenament a l'abast de la colla, però que calia posar-hi tot i més per a descarregar-la. I així va ser: el castell va pujar fort, però de seguida, quan entraven els dosos, dues rengles van perdre parcialment la verticalitat, allunyant-se entre elles. La canalla, decidida i valenta, va fer la seva feina amb precisió i en pocs instants el 4de8 s'erigia sobre el Cap de la Vila entre l'alegria i aplaudiments de la plaça. Quan la canalla ja baixava, la separació entre les dues rengles es va fer cada cop més gran i això va generar alguns moments d'incertesa.

Amb tot, la gran qualitat tècnica dels castellers sitgetans i “la mala llet” que requereix una construcció d'aquest nivell van assegurar que el 4de8 tornés a ser descarregat per la Jove. En el moment que els quints eren fora i que se certificava que el castell estava completat, una forta ovació es va sentir al Cap de la Vila: ela Jove havia fet el cinquè 4de8 de la seva història, quatre dels quals descarregats.

Amb l'èxit del carro gros, la Jove va voler dur els seus millors castells a plaça. En segona ronda, va atacar el 7de7, construcció nova en el món casteller per a la qual es necessita un ampli ventall de castellers en totes les posicions, també a la pinya. I és que, els sitgetans disposaven dissabte de 140 camises pròpies, a més del suport de les dues colles convidades. Era el segon 7de7 de la Jove i, com el primer, va ser resolt sense problemes. En aquest castell es va estrenar un segon nou.

En tercera ronda, els de color vi van alçar el que ha estat el castell de l'any, el 3de7 per sota, que van plantar amb una facilitat absoluta. Com en les anterior ocasions, l'aixecat es va elevar i descarregar amb coordinació i precisió. Es tracta del quart 3de7 per sota d'aquest 2011. Un vano de 5 van posar punt i final a l'actuació i a una tenporada esplèndida.

Aquest 2011, la Jove, a més del 4de8, ha fet 40 castells de 7, tots descarregats: quatre 3de7s, dos 7de7, cinc 5de7, sis 4de7 amb l'agulla, cinc 3de7 amb l'agulla, sis 3de7 i dotze 4de7, a més de dotze pilars de 5.

La Diada de la Colla també va servir per a que Sitges veiés grans castells. Els Castellers de Vilafranca van portar al Cap de la Vila una construcció de gamma extra: el 5de9 amb folre, que van carregar. Un castell immens que al Cap de la Vila encara semblava més gran. També van descarregar el 3de9 amb folre, la torre de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre. Els acstellers de Sants van fer el 5de8, el 3de8 i el 4de8.

Abans de l'actuació, les tres colles van alçar respectius pilars de 4 de dol (és a dir, sense gralles) en record de Jànio Martí, traspassat fa dues setmanes i que era un seguidor fidel de la Jove de Sitges, de la qual mai es perdia cap actuació a Sitges.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar