Els clàssics de l’automòbil tornen a envair Sitges

El proper diumenge 3 de març, entre 50 i 60 cotxes, matriculats abans del 1928, sortiran de la plaça Sant Jaume de Barcelona per completar la que serà la 55ena edició del Ral·li Internacional de cotxes d’època Barcelona-Sitges. L’actual context econòmic ha provocat que el nombre de participants s’hagi reduït, sobretot els provinents de l’estranger. Ara bé, “el ral·li no perdrà en cap moment la seva identitat”, apunta Toni Marín, president del Foment del Turisme de Sitges. Des de l’entitat organitzadora es valora positivament l’ajuda rebuda de la societat civil, que ha possibilitat la celebració d’aquesta històrica concentració de clàssics de l’automòbil.

La ruta d’autèntiques peces de museu que arribarà a Sitges inclou automòbils, com un Hispano-Suiza model 16 de 1922; un Rolls Royce Silver Wraith de 1948; un Jaguar MK VII de 1954; un Checker Taxi, el mític taxi de Nova York; un Rolls Royce Silver Cloud, que va pertànyer al músic Xavier Cugat; un Lincoln Continental de 1965, el cotxe triat per JF Kennedy; i un Cadillac Eldorado de 1976, el cotxe favorit d’Elvis Presley.

Com és habitual, el Ral·li començarà diumenge a les 11 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Després de dur a terme un breu recorregut pels carrers de la capital catalana, la comitiva es dirigirà cap a Sitges, tot vorejant municipis com l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Un cop encarades les Costes del Garraf, la caravana arribarà al Port d’Aiguadolç, on es durà a terme un petit aperitiu per a posteriorment travessar el poble de Sitges davant l’expectació de milers de persones que no es volen perdre aquesta cita.

Dilluns 4 de març, el Museu Romàntic - Can Llopis obrirà les seves portes als participants de la cursa, per tal que puguin visitar tots els racons d’aquesta construcció del segle XIX i el museu que hi acull, entre el qual hi ha la col·lecció de nines de Lola Anglada. El Ral·li acabarà amb un dinar privat a la finca Clos la Plana, masia modernista que aquest any celebra el seu centenari.

Aleix Ramírez i Morlans

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar