Que comenci la festa!

El divendres 23 a les dotze del migdia, l’entrada de gralles al Cap de la Vila constitueix el punt de partida de la Festa Major de Sitges. declarada d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya. 36 hores de balls populars, música, diversió i tradició. Una celebració que aplega a multitud de sitgetans i sitgetanes, com també nombrosos visitants.

A les dues del migdia, enmig d’un clima festiu i una ballada de sardanes, els respectius balls –gegants, capgrossos, drac, àliga, bastons, cintes, panderetes, gitanes, moixiganga i bèsties de foc- surten de la plaça de l’Ajuntament per recórrer els principals carrers del centre de Sitges. En acabar, la comitiva de balls visita indrets emblemàtics del poble, com són l’Hort de Can Falç i l’Hospital de Sant Joan Baptista, on cada colla presenta el seu ball i vers.

Pel capvespre, la segona sortida del dia comença a casa del pendonista de la festa i acaba a l’església, en un itinerari que rep el nom de “la processó de la bandera”. A la nit, a partir de les 23h, sitgetans i visitants ocupen el passeig marítim per presenciar l’espectacle del castell de focs, considerat com un dels espectacles pirotècnics més importants del món.

Espais com el Restaurant Pic Nic ofereixen unes vistes úniques del castell, sempre acompanyades d’una excel·lent carta marinera i gran selecció de vins. Seguidament, els balls baixen les escales de la Punta i fan un breu recorregut per la zona de la Fragata.

El dissabte 24, dia de la festivitat de Sant Bartomeu, la jornada comença amb un cercavila matinal que finalitza amb una tradició històrica com és el repartiment de clavells per les dones. Un cop acabat aquest acte, a dos quarts d’onze a l’església Parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, la tradicional missa en honor al patró de Sitges. Finalitzat l’ofici, sortida d’ofici dels balls junt amb la Cobla Sitgetana i l’Agrupació Musical Suburband del Retiro. Després de l’actuació dels balls, s’interpretarà Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

A dos quarts de vuit de vespre, el Baluard és el punt de sortida de la processó en honor a Sant Bartomeu. El tabernacle passejarà pels carrers i places de la vila de Sitges, acompanyat de totes aquelles persones que ho desitgin. Un cop el sant arribi a l’església parroquial, el seguici serà saludat amb morterets i tocs de campanes. Per finalitzar la Festa Major, la plaça de l’Ajuntament acollirà la ballada final de l’àguila , el drac i els gegants.


La Festa Major de Sitges es podrà seguir a través de la retransmissió televisiva de Maricel TV-Penedès TV, com també el seguiment que farà Ràdio Maricel. Tota la programació d’actes i la presència de la festa a les xarxes socials, a la pàgina web de l’Ajuntament de Sitges.


Enjoy Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar