Un anell reescriu la història de Sitges

Les excavacions realitzades el passat mes d’octubre al carrer Fonollar de Sitges, dins de les obres de remodelació dels museus Cau Ferrat i Maricel, descobrien un anell d’or amb un alt valor històric, datat del segle I dC. La peça, de 4,1 grams de pes i 2 cm de diàmetre es troba en molt bon estat de conservació i per la seva mida “no hi cabria en un dit anular d’una persona adulta”, apunta Pere Izquierdo, arqueòleg del Consorci del Patrimoni de Sitges i coordinador de l’excavació junt amb el també arqueòleg Joan García Targa. Els obrers van trobar l’objecte a mig metre per sota de la superfície, entremig del paviment i la roca del nucli antic de la vila, prop del Racó de la Calma.


L’anell d’or es va descobrir juntament amb altres materials com passadors, ceràmica i elements de pesca, tots de l’època dels ibers i els romans; és a dir, amb 2.000 anys d’història. Uns objectes que segons Vinyet Panyella, directora dels Museus de Sitges, “fan replantejar els orígens més remots de la vila”. La troballa demostra que en l’època ibèrica i romana ja hi havia una àrea habitada de més de dues hectàrees de superfície, fet que qüestiona la hipòtesi que el Puig de Sitges era un jaciment arqueològic de reduïdes dimensions i confirma que es tractava d’una àrea important, que podria respondre a la mítica Subur, de la qual fins ara n’hi havia hagut poques proves.

Enjoy Sitges

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola, ¡bon dia! ¿Cómo puedo ponerme en contacto con vosotros? El enlace de la parte superior no funciona... ¿podéis dar un correo, por favor? ¡Gracias!

Enjoy Sitges dijo...

Puedes contactarnos a enjoysitges@gmail.com Saludos, Enjoy Sitges.

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar