El turisme de negocis genera a Sitges 44 milions d’euros el 2013

Sitges ha acollit durant el 2013 un total de 545 reunions i esdeveniments que han generat un impacte econòmic de 44 milions d’euros pel municipi, segons les darreres dades de la despesa. En aquest any, han arribat fins a la Blanca Subur més de 40.000 persones per activitat congressual i s’han fet 60.000 pernoctacions. Un dels comportaments que es pot veure en l’estudi de mercat, és que el nombre de reunions ha baixat un 10% respecte l’any anterior, però en canvi, ha incrementat un 10% el nombre de participants. Per sectors, el que més congresos ha celebrat és el financer, seguit del tecnològic i el científic, i la mitjana de la durada de les reunions se situa en 3’5 dies. Cal destacar també que el principal país emissor és el internacional, Regne Unit i França.

Un dels principals objectius del SCB és la captació de congressos i reunions. Per això, en aquest últim any s’han establert 460 contactes a fires, reunions de treballs i viatges  especialitzats, entre altres. Pel que fa als mesos més forts, l’abril i el setembre són els que han captat una major concentració d’aquest tipus de turisme.

El Sitges Convention Bureau (SCB), el programa de turisme de congressos i reunions, ha presentat els resultats aquest matí al Saló d’Or del Palau Maricel en l’assemblea anual que s’ha celebrat coincidint amb el desè aniversari del SCB.

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha remarcat que “el Sitges Convention Bureau és un dels exemples més paradigmàtics de la col·laboració público-privada”. L’Alcalde ha destacat la feina duta a terme durant aquests 10 anys del programa en que “Sitges es manté com a segona destinació, després de Barcelona, pel que fa a turisme de congressos i reunions”.

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, ha recordat que “fa 10 anys Sitges va marcar tendència en la promoció d’aquest segment del turisme. Aleshores vam ser el segon Convention Bureau de Catalunya i avui en dia ja n’hi ha 10 per tot el territori”.

Després del primer any i mig de l’aplicació de la taxa turística, els responsables del turisme de congressos i reunions fan un bon balanç dels ingressos que ha comportat la taxa, tot i que preveuen que incrementarà. D’aquesta manera, el regidor de Turisme, Ignasi Garrigó, assegura que “es podria reforçar el pla d’accions del Convention Bureau que és el que comporta un turisme d’alt poder adquisitiu i desestacionalitzat”.

L’Assemblea ha donat a conèixer les accions més importants per aquest 2014, entre les que destaca la celebració M&I Forum a finals del mes d’octubre que portarà a Sitges 700 persones del sector de congressos i reunions. Aquest congrés es fa 6 cops l’any, dels quals només dos a Europa i entre aquests un és Sitges. La directora de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges, Sira Puig, ha explicat que “si l’any 2013 havia estat el d’eixugar dèficit i reduir deute, el 2014 és l’any d’inflexió. Un any en el que ja s’han pogut desenvolupar accions importants”.


Actualment una cinquantena d’associats formen part del SCB. Avui s’han presentat les 7 noves incorporacions que se sumen a l’oferta existent pel que fa a serveis i hotels.  


Enjoy Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar