La nova Ruta de la Malvasia,
estrenada aquest estiu per Museus de Sitges amb la col·laboració de l’Hospital
de Sant Joan Baptista, convida a conèixer la història i el procés d’elaboració
d’aquest preuat caldo, un dels símbols de la vila. El programa Sitgestiu
Cultural ha incorporat aquesta ruta a la seva oferta d’activitats, amb
l’objectiu de difondre’n la seva història i conèixer la seva presència actual.
La Ruta de la Malvasia es realitza
cada dissabte al vespre dels mesos de juliol i agost. Les guies d’AGIS Sitges efectuen
l’itinerari comentat, aportant-hi una visió històrica i actual global i, al
mateix temps, mostrant-hi petits detalls que ajuden els visitants a fer-se’n
una idea més completa.
L’itinerari comença al Museu
Romàntic, ubicat a l’edifici de Can Llopis, la família que va llegar a
l’Hospital de Sant Joan Baptista la titularitat de la malvasia de Sitges. A can
Llopis, els participants en la ruta visiten el celler, on s’elaborava la
malvasia i on es conserven molts dels estris utilitzats al segle XIX i
començament del XX en aquest procés.
La visita segueix pel carrer de
Sant Gaudenci i enfila Sant Isidre, on es pot apreciar l’estructura urbana del
que es va conèixer al segle XIX com a nou Eixample de Sitges, sota l’impuls de
la família Llopis.
El punt d’arribada de la ruta és
l’Hospital de Sant Joan Baptista, on actualment s’elabora la malvasia. En
aquest recinte, el circuit permet contemplar l’edifici noucentista, amb visita a
la capella. Acte seguit, els assistents visiten les vinyes d’on surt la
producció de malvasia seca i malvasia dolça. A continuació, s’accedeix al
celler, on es pot contemplar el procés artesanal d’elaboració. La visita
finalitza amb un tast de malvasia per a poder-ne degustar la seva qualitat,
reconeguda per diferents publicacions, com The
wine advocate.
Les reserves per assistir a una
sessió de la Ruta es poden efectuar al 93 894 29 69.
Enjoy Sitges
0 comentarios:
Publicar un comentario