Sitges celebra festa més esperada de l'any!


La Festa Major de Sitges és la celebració més viscuda pels sitgetans. Les primeres referències escrites de la festivitat daten de l’any 1595, quan el rector de la veïna població de Ribes ja hi va fer una missa en honor a Sant Bartomeu, patró de la vila. Des d’aleshores, la festa s’ha celebrat de manera gairebé ininterrompuda, només alterada per circumstàncies de força major com la Guerra Civil.

Els actes més tradicionals de la festa es condensen en les popularment conegudes 36 Hores dels dies 23 i 24 d’agost. És aquí quan les tres parelles de gegants, els cabeçuts, el Drac, l’Àliga, els diables i la resta de balls populars llueixen les seves danses i músiques pels carrers de Sitges. La qualitat de les colles que participen a la Festa Major, junt amb el rerefons històric dels seus actes, van propiciar que la Generalitat de Catalunya la declarés una celebració d’interès nacional.

El tret de sortida a la festivitat sempre el dóna la lectura del Pregó (en aquesta ocasió, a càrrec de Sebastià Giménez i Mirabent). Si no et vols perdre la resta d’actes previstos, fes un cop d’ull al programa oficial. Una joia visual que evoca l’alegria, la diversitat de colors i els sentiments intensos que desprèn la Festa Major.

Enjoy Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar