VIGILEU AMB LES BROMES, SANTS INNOCENTS…


Recordeu que és fàcil que el dia 28 de Desembre, ens facin alguna broma. Ja sigui per què algun amic ens la fa, ja sigui per què “piquem” i ens creiem alguna de les notícies de broma que trobem en algun diari de premsa escrita o en la seva edició digital, o inclús en alguna publicació en alguna de les nostres xarxes socials.

Com i quan va començar tot això? D’on ve aquesta tradició? Encara que sembli mentida, el Dia dels Sants Innocents commemora un episodi del Cristianisme: la terrible matança dels nens menors de 2 anys nascuts a Betlem que va ordenar Herodes el Gran per deslliurar-se de Jesús.

D’aquell terrible episodi històric neix aquesta tradició. No és igual a tot arreu, cada cultura i país té els seus propis matisos, però Espanya i Amèrica Llatina han agafat el costum de fer bromes de moltes maneres (malgrat, insistim, el terrible origen que té aquest dia).

Si bé és veritat que s’ha perdut molt costum, el 28 de Desembre continua apareixent al calendari com el dia més propici de l’any per fer bromes, i per això, tot i que no és tan evident com abans, continuen apareixent en mitjans de comunicació sobretot notícies “no reals”.

Llufes penjades a l’esquena, diners enganxats a terra, rellotges canviats d’hora i altres bromes més sofisticades en l'àmbit tecnològic gràcies a les aplicacions i eines de missatgeria com Whatsapp tard o d’hora ens arriba d’alguna manera durant el dia 28.

Bé, només us volíem prevenir, segurament tot el que llegiu no sigui veritat, segurament rebem alguna trucada, o, qui sap, ens pengin alguna cosa a l’esquena...

Enjoy Sitges!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar