EN 2 SETMANES, COMENÇA LA FESTA!


Dijous 23 d'Agost. 12 del Migdia: Entrada de Gralles al Cap de la Vila. 

Aquest és el moment d'inici, el punt de partida de la Festa Major de Sitges. Les festes del nostre poble que van ser declarades d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Seran 36 hores de balls populars, música, diversió, concerts, tradició... Una multitud de gent de Sitges es barreja amb els turistes de l'estiu i altres persones que vénen d'altres indrets per viure la festa.

Després, a les 14.00 hores, ja entrats en calor (la majoria de gent de Sitges ha matinat per esmorzar amb les seves "colles" o amics), envoltats per un ambient festiu, d'emoció i ball de sardanes, els balls populars (gegants, capgrossos, drac, àliga, bastons, cintes, panderetes, gitanes, moixiganga, etc...) surten des de la Plaça de l'Ajuntament per a recórrer els principals carrers del centre de Sitges. En acabar, els balls es reparteixen per diferents llocs com l'Hort de Can Falç, l'Hospital de Sant Joan i altres punts on es realitzen balls i els tradicionals versos.

Després, a la tarda, la segona sortida del dia des de la casa del "Pendonista" de les festes acaba a l'Església, en la coneguda com a "Processó de la Bandera" que dóna, després d'una pausa breu, pas a les 23:00h a l'espectacular i famós espectacle pirotècnic a la platja. El "Castell de Focs" de Sitges s'ha convertit en un dels espectacles de referència del qual gaudeix gent vinguda especialment per a veure-ho (i en la qual la Pirotècnia Igual sol sorprendre els espectadors). 
A continuació, els balls populars tornen a sortir a ballar baixant les escales de l'Església i donant una breu volta per la zona de la Fragata.

Us pensàveu que això acabava aquí? No, ni de bon tros, hi ha qui no dorm, ja que el 24 d'Agost (aquest any dissabte), a primera hora del matí, quan encara no ha sortit el sol, tornen a sortir els balls en la coneguda com a "matinal" on la tradició mana que en acabar el recorregut es reparteixen clavells per a les dones. I seguim! Abans del migdia a l'Església Parroquial de Sant Bartomeu i Santa Tecla, missa en honor al patró de Sitges, que dóna motiu a la "sortida d'ofici". 
I ara sí, a menjar i descansar una mica, ja que fins a les 19.30 els balls descansaran abans de prendre sortida a la Processó en Honor al Patró de Sitges que serà passejat pels carrers acompanyat per tot aquell que vulgui sumar-se fins a arribar a l'Església on tothom serà rebut per coets i tocs de campana, tot això abans del Ball final dels Gegants i les "Bèsties de Foc" (Drac i Àliga) en la Plaça de l'Ajuntament.

Què us sembla? Valdrà la pena? I Això és solament un breu resum de tots els actes, fa dies que estem gaudint d'altres esdeveniments, continuarem fent-ho els pròxims dies, i després del 24/08 continuarem fins a enllaçar amb Santa Tecla.

Tots els actes i programa en el següent enllaç:
https://www.sitgesfestamajor.cat/festa-major/programa/

Enjoy Sitges!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar