La Biblioteca Popular Santiago Rusiñol compleix 75 anys

La Biblioteca Popular Santiago Rusiñol està de celebració ja que aquest 2011 compleix 75 anys de vida activa, cultural i de servei. El passat dimarts, es va celebrar l’acte central del 75è aniversari, coincidint amb la data que va obrir les seves portes el 14 de juny del 1936. Durant la jornada es van celebrar diverses activitats infantils amb el dibuixant Horacio Elena i l’escriptor Florenci Salesas; la inauguració de la mostra “Joies de la Biblioteca”, i la festa amb pastís, malvasia i la música en directe de Joan Pinós i Oscar Ferret. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Miquel Forns, en el seu primer acte oficial.

Per celebrar-ho, s’ha creat un nou bloc www.bibliotecasitges75.com dedicat a aquesta commemoració. En aquest nou espai a Internet s’hi poden trobar l’agenda de les activitats especials programades i una selecció dels fets destacats que s’han produït al llarg d’aquests 75 anys, fotografies i tota la informació de la història de la Biblioteca.

Una mica d'història
Cinc anys després de la mort de Santiago Rusiñol i coincidint també amb l’obertura de Maricel, el 14 de juny de 1936, la Biblioteca obria les seves portes en la que havia estat la casa de Miquel Utrillo i part dels edificis del Cau Ferrat, que el mateix Rusinyol havia llegat a Sitges. Aquell dia, hi va haver una comitiva que es va organitzar a la plaça de l’estació d’on es van dirigir cap a Maricel i la Torreta on s’hi van fer alguns parlaments.

La manifestació va seguir fins al peu del monument de Rusiñol, al Racó de la Calma, al voltant del qual es van col·locar totes les autoritats. La comitiva va continuar cap a la Torreta i així, a mesura que transcorria el seu pas, les banderes s’acataven mentre les entitats i els nens de les escoles dipositaven flors al peu del monument. A la Torreta, al Baluard Vidal i Quadres, hi havia una gran tribuna preparada on es van pronunciar els parlaments davant d’una multitud arribada de molts indrets per associar-se als actes inaugurals del nou servei.

Des d’aquell 14 de juny de 1936 en que es va inaugurar, els sitgetans han disposat d’un espai de lectura i de préstec de llibres que s’ha convertit en un centre cultural on s’han celebrat centenars d’actes de tot tipus.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar