Atracció futbolística

Sitges i els jugadors de Barça sempre ha estat un binomi que ha funcionat molt bé. Va ser Jose Mari Bakero, qui va instal·lar-se inicialment a la Urbanització La Llevantina, l’encarregat d’ "obrir" camí per als integrants de la plantilla blaugrana. Fos o no un model a seguir, el cert és que Bakero va viure molts anys amb la seva dona Flora a Sitges i va integrar-se plenament en la vida social sitgetana. De fet, encara conserva la seva vivenda al poble.

Si Bakero és un clar exemple d'integració a la vila, un cas molt diferent era Romário. L'astre brasiler (que no residia a Sitges, tot i que era un assidu del passeig de la Ribera on jugava a futvòlei amb els seus amics) era conegut per la seva intensa vida nocturna, fins i tot els dies abans del partit. Llegendàries són algunes de les seves festes a diferents discoteques sitgetanes...

El Barça i la família Matas
Corria l'any 1996 quan Sir Bobby Robson va venir a viure a Sitges, a la zona de Terramar. L'entrenador anglès va establir una forta vinculació amb el poble i era assidu de diferents restaurants de la vila, entre ells, l'Sports Bar Sitges. Alguns empresaris sitgetans del sector de la restauració van crear "La Confraria de la Paella" per assaborir aquest típic plat i van convertir aquestes reunions en un event on hi regnava l'amistat i el bon ambient. Robson i la seva muller van ser-hi presents en moltes ocasions i van ser nomenats "Confrares d'Honor". En aquella mateixa època també es veia per Sitges al segon entrenador (i traductor) del F.C. Barcelona, Jose Mourinho.

Per trobar la petjada de Mourinho a Sitges s'ha de parlar inevitablement de la família Matas, amb la que encara manté contacte, així com amb altres sitgetans. Un dels seus costums quan vivia a la vila era, de camí cap a la feina, parar a esmorzar a l'Sports Bar Sitges (un cafè i un parell de torrades), passejar pel Passeig Marítim i apropar-se al Pic Nic i encarregar les seves magnífiques paelles. També era un assidu del restaurant La Oca. L'ara entrenador del Real Madrid vivia al Parc de Mar.

Un cop va marxar Robson va arribar Louis Van Gaal, que també va fixar la seva residència a Sitges. El qui va ser entrenardor del Barça durant dues etapes encara ve a la vila per assaborir els seus encants, sempre que la seva agenda li permet. Amb Van Gaal van arribar a Sitges els germans De Boer.

Altres jugadors blaugranes que també van fer de Sitges la seva casa van ser Meho Kodro, Eusebio Sacristán o Santi Ezquerro, que encara resideix a la vila.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar