Més de 50 anys d’excel·lència


A finals del 1956, Josep Maria Matas i Barceló s’enamorava de les vistes al mar i la situació en ple passeig marítim, del que en aquell moment es denominava “La Orchateria Valenciana”. El seu caràcter eivissenc el va acabar de decidir a llançar-se a l’aventura i negociar amb els propietaris, la gestió del restaurant. En aquella època, als cinemes es projectava la pel·lícula Pic Nic, protagonitzada per William Holden i Kim Novak, on aquests dos personatges gaudien d’un dinar íntim damunt l’herba amb unes vistes màgiques. Aquesta escena va emmirallar Matas, que va decidir posar Pic Nic al seu local, com una manera d’homenatjar el film. 

Des d’aquell moment fins l’actualitat, aquest negoci familiar ha esdevingut un establiment de referència per la seva carta marinera i altres serveis, a més de “per la discreció i el tracte exquisit que rep el client, ja sigui un famós o una persona corrent, quan visita el restaurant”, afirma Josep Maria Matas i Arnalot, fill del fundador i actual propietari. 

El Pic Nic té una clientela, que a l’esmorzar, el dinar o el sopar busca gaudir de la qualitat i a la vegada, de la tranquil·litat que donen les vistes al mar. A més, des de l’establiment també es fa una aposta decidida per treballar amb proveïdors de la comarca i d’aquesta manera es dóna visibilitat a productes com per exemple el vi del massís del Garraf o els productes de l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges.

El secret de l’èxit del Pic Nic, “no és res més que no baixar mai la guàrdia i saber adaptar la nostra carta als nous gustos”, expressa Josep Maria Matas Arnalot. El Pic Nic llueix una cuina, on els plats principals són els arrossos i el peix, entre els quals destaca l’arròs parellada. Un plat que fou creat per Josep Maria Matas pare, en l’època que treballava al ja desaparegut Café Suizo de Barcelona. 
Més enllà de les bondats del clima, Josep Maria Matas creu que per a potenciar encara més el sector turístic “cal que tots els establiments del poble treballin i que la gent que visiti Sitges en parli bé; si ho fem així tots sortirem guanyant”. 

El futur del negoci familiar té continuïtat. Ara fa set anys, el Pic Nic saludava el seu germà petit, Pique Nique, un bar lounge i chill out, on els clients del restaurant poden gaudir d’una copa en un ambient comfortable després dels seus àpats.

Aleix Ramírez Morlans

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar