Sitges es mou a ritme de jazz


Sitges es vesteix de jazz. El cap de setmana del 5 al 7 d’abril, la vila celebra la primera edició del Jazz Antic Sitges (JAS), un nou festival, que recupera la tradició jazzística de la localitat, vigent des que a començament dels anys setanta es va muntar el primer festival del gènere.

Divendres 5, a les 22.30 hores, la Cava del Retiro acollirà la inauguració del Jazz Antic Sitges, un festival que durant el cap de setmana portarà a Sitges, una àmplia selecció dels millors músics de jazz tradicional. En paraules de Joan Pinós, director de la mostra, “amb aquest nou festival es pretén posar a l’abast de tothom, una nova oferta musical”. L’emprenta que deixi aquesta cita al poble no serà efímera, ja que des de l’organització es vol implantar una oferta fixa de jazz durant la resta de l’any.

Des de l’Ajuntament de Sitges es valora positivament la incorporació d’una cita d’aquestes característiques al calendari cultural de la vila. Segons Mireia Rosell, regidora de Cultura, “és una satisfacció que haguem recuperat un esdeveniment vinculat al món del jazz”.

El JAS és un esdeveniment que fa una aposta decidida per apropar el jazz al gran públic. Bona prova d’això és el recorregut que els artistes faran pels carrers de la vila, durant el matí de dissabte. A la tarda, amb l’acompanyament del grup Jazz Antic Stompers, se celebrarà un trobada de swingers per moure el cos a ritme d’aquest ball sorgit a principis del segle XX a Nova Orleans. Ben entrada la nit, els comensals d’alguns restaurants i bars com és el cas del Cafè Bar Roy gaudiràn de tot un seguit d’actuacions en directe durant el sopar. La jornada finalitzarà a les 23 hores, amb una nova Jam Session, on els assistents tindran l’opció de tocar a l’escenari amb algun dels artistes presents.

El festival finalitzarà el diumenge a la tarda, amb un cercavila pel centre del poble i un posterior cafè-concert als jardins del Retiro, a càrrec del grup Small River Brass Band. Tota l’actualitat de la mostra es podrà seguir a través de les xarxes socials, tant a Facebook com a Twitter.

Enjoy  Sitges

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar