CORRE PER ELLS A SITGES, EL 19 DE MAIG, TORNA LA PKU/OTM


El pròxim 20 de Maig, es torna a disputar la, ja clàssica, CURSA SOLIDÀRIA PER LA PKU/*ATM (Malalties Minoritàries de Trastorns Metabòlics Hereditaris). En la seva 6a Edició tornarà a celebrar-se fent el clàssic recorregut, sortint dels Jardins de Terramar, passant  pel Passeig Marítim i de la Ribera de Sitges en poc més de 5km plens de solidaritat.


La fenilcetonúria (de l'anglès phenylketonuria = PKU) és un trastorn del metabolisme; el cos no metabolitza adequadament un aminoàcid, la fenilalanina, per la deficiència o absència d'un enzim anomenat fenilalanina hidroxilasa. Com a conseqüència, la fenilalanina s'acumula i resulta tòxica per al sistema nerviós central, ocasionant dany cerebral.
Deu ser tractat primer per a evitar l'acumulació d'aquest aminoàcid en la sang i així un mal en el desenvolupament del cervell. Els nadons que modifiquin les seves conductes alimentaries a temps, tindran un desenvolupament completament normal.


La dieta dels nens amb PKU es basa en la reducció de l'aportació d'aliments rics en proteïnes (per tant, rics en fenilalanina). Basant-se principalment en fruites, verdures, hortalisses i tubercles.


Aquesta malaltia estranya no és l'única dins de les malalties de trastorns metabòlics hereditaris, també destacar ACIDÉMIA GLUTÀRICA TIPUS II, ACIDÉMIA METILMALÓNICA amb HOMOCISTINURIA, ACIDÉMIA PROPIÒNICA, ACIDÚRIA GLUTÀRICA TIPUS I B-OXIDACIÓ MITOCONDRIAL, CITRULINEMIA, NT. HEREDITÁRIA A la FRUCTOSA I XAROP D'ARCE, entre altres.

Durant les seves 6 edicions, s'han anat afegint cada vegada més participants que volen col·laborar amb aquesta bona causa solidària, i, el més important, es pot veure com famílies senceres aprofiten la cursa per passar una fabulós matí en família participant a diferents ritmes en la competició, però, sobretot, passant-ho bé.

Des de Enjoy Sitges felicitem per endavant els organitzadors, segur que, com en les anteriors, l'edició de 2019 tornarà a ser un èxit!

Les inscripcions ja estan obertes en la seva pàgina web. A córrer i…

Enjoy Sitges!


0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar