Noves estratègies per al desenvolupament del Garraf

Node Garraf, agència de desenvolupament, presentarà públicament el proper 1 de març, a les 19.30 hores, a l'edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú, els Acords per al desenvolupament del Garraf, amb l’objectiu de generar noves oportunitats econòmiques i d’ocupació per al conjunt de la comarca.

Els membres del Consell de Node Garraf signaran durant l’acte els acords que van ratificar el passat 18 de gener per al desenvolupament econòmic del territori amb el compromís de treballar conjuntament. L’existència de l’agència és un exercici de concertació entre l’administració local i els agents socials i econòmics que ha de permetre desenvolupar aquestes apostes estratègiques. Node Garraf està integrada pels ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú; el Consell Comarcal del Garraf; el Sindicat Unió General Treballadors de Catalunya de l’Anoia-Alt-Penedès-Garraf; el Sindicat Comissions Obreres de Catalunya de l’Alt Penedès-Garraf; la Delegació de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació al Garraf; i l’Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès (ADEG).

A l’acte intervindran Josep Antoni Blanco, president de Node Garraf i alcalde de Sant Pere de Ribes; Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Alberto Fernández Díaz, vicepresident de la Diputació de Barcelona; Manel Milà, conseller delegat de Node Garraf; Rafel Florenciano, director de l’agència; i el periodista Francesc Escribano. I hi assistiran personalitats de la política, la societat i la cultural de la comarca, així com totes aquelles persones que han treballat en la confecció d'aquest dossier que recull el acords, del qual se n’ha d'extreure beneficis per al territori.

Estratègies de futur 
La comarca del Garraf ha sofert, en els darrers anys, una important transformació econòmica passant d’una economia basada en la indústria a una altra basada en el turisme, la promoció del sòl i la construcció. Aquesta realitat, sumada a una societat més plural i diversa i a l’actual conjuntura econòmica que situa a Europa en un nou paradigma, obliga a definir noves estratègies de futur. Node Garraf visualitza un horitzó, a mig i llarg termini, en què els municipis del territori esdevinguin un espai vital, útil per a les empreses i per a les persones. Per això proposa treballar fins al 2020 en tres grans àmbits: el territori i les infraestructures al servei del model econòmic i social; el desenvolupament econòmic; i el coneixement com a motor de les persones.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar