El Festival de Cinema escalfa motors

La 45a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ja escalfa motors. El gran aparador del Fantàstic aposta pel cinema català de gènere amb títols com Insensibles, de Juan Carlos Medina, i El bosc, l’últim treball d’Óscar Aibar. El certamen també comptarà amb el millor cinema fantàstic de producció internacional, amb pel·lícules d’autors de primer nivell com David Cronenberg, Leo Carax, Tsui Hark i Jennifer Lynch, entre molts d’altres. L’organització vol potenciar enguany diferents activitats al centre de la vila amb l’objectiu que el Festival es visqui intensament al centre neuràlgic.

La 45a edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya se celebrarà del 4 al 14 d’octubre del 2012 amb l’ombra d’un imaginari apocalipsi amenaçant des de la seva imatge. Per a obrir aquesta festa del cinema s’ha escollit la producció catalana El Cuerpo, del debutant Oriol Paulo, un thriller psicològic ple de suspens protagonitzat per Belén Rueda, José Coronado, Hugo Silva i Aura Garrido. Es tracta d’un dels films més esperats de la collita nacional de l’any.

El cinema català serà un dels protagonistes de la Secció Oficial del Festival, amb dos títols que optaran al Premi Maria a la Millor Pel·lícula, el principal guardó del certamen. El primer és Insensibles, òpera prima de Juan Carlos Medina, una faula fantàstica apassionant que enfonsa les seves arrels a la Guerra Civil espanyola i que protagonitza Àlex Brandemuhl. La segona pel·ícula és El bosc, basada en un relat d’Albert Sánchez Piñol que el mateix autor ha adaptat per a la gran pantalla, protagonitzada per l’actor nord-americà Tom Sizemore.

La Secció Oficial –tant dins com fora de competició– oferirà un ventall variat i ampli de la collita fantàstica de l’any. Així, es podran veure les últimes apostes de directors com David Cronenberg, amb Cosmópolis, protagonitzada per Robert Pattinson i basada en la novel·la de Don DeLillo; Leo Carax, amb l’aclamada Holy Motors, un bonic homenatge a l’imaginari cinematogràfic europeu; Tsui Hark i la seva epopeia en 3D Flying Swords of Dragon Gate, un dels grans èxits locals de l’any a Xina; i Jennifer Lynch, guanyadora del Festival el 2008 i que torna amb un relat aterridor sobre un serial killer titulat Chained.

Sitges 2012 donarà també cabuda en aquesta Secció Oficial al cine de gènere més esperat pel públic, com són les produccions nord-americanes Sinister, d’Scott Derrickson, en què Ethan Hawke s’enfronta a un terrorífic cas paranormal, o dues pel·lícules que renoven l’imaginari del Mal, com són la producció de Sam Raimi The Possesion, dirigida per Ole Bornedal (un habitual a Sitges), i Lovely Molly, la nova pel·lícula d’Eduardo Sánchez, un dels creadors d’El proyecto de la bruja de Blair (projectada a Sitges 1999).

Cal destacar també dos autors la tornada dels quals esperaven tots els amants del gènere: Pascal Laugier, responsable de la polèmica Martyrs, que presentarà la seva impactant The Tall Man, protagonitzada per Jessica Biel, i l’indiscutible director de culte Don Coscarelli portarà la seva esperada John Dies at the End, amb Paul Giamatti al capdavant del seu repartiment.

La Secció Oficial Panorama, dedicada a un espectre de gènere pur i de vocació independent clara, aportarà títols com The Pact, de Nicholas McCarthy, un innovador i esgarrifós relat de fantasmes que acaba de ser tot un èxit sorpresa a les taquilles del Regne Unit, i també Tower Block, de James Nunny Ronnie Thompson, un film d’horror real al voltant del setge al qual un franctirador amagat sotmet als inquilins d’un bloc d’apartaments. La cada vegada més popular Secció Noves Visions, dedicada a apostes radicals, transgressores o experimentals, tindrà en el seu apartat de ficció apostes del nivell de Keyhole, l’última producció d’un dels grans autors del cine actual com és Guy Maddin (un clàssic de Sitges), Mystery, de Lou Ye, pel·lícula que va obrir Un Certain Regard en l’últim Cannes, o For Love’s Sake, d’un altre habitual del Festival com és Takashi Miike. En la part documental, Noves visions presentarà treballs tan prestigiosos com Room 237, de Rodney Ascher, obra que gira entorn a l’univers sorgit i generat per El resplandor, d’Stanley Kubrick.

La resta de seccions –com Casa Àsia, Anima’t, Sitges Family, Mondo Macabro, Seven Chances, les retrospectives o les maratons– també preparen suggerents novetats, que faran les delícies dels amants de cadascuna d’elles.

Potenciar les activitats arreu del poble
L’organització del Festival també treballa a fons per a que les activitats paral·leles quedin repartides pel centre del poble, evitant la tendència a concentrar-les al voltant de l’hotel Melià. Seguint la línia ja iniciada l’any passat a petició expressa de l’Ajuntament, Sitges 2012 acollirà diversos actes (exposicions, presentacions, festes…) i altres shows que es faran a diferents espais del centre. L’objectiu d’aquestes accions és que l’esperit del Festival i el seu impacte social i econòmic es noti de manera clara als carrers del centre.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar