FLORS, PÈTALS, TRADICIÓ I JUNY, CORPUS


El proper mes de Juny es celebrarà a Sitges la festivitat del Corpus Christi i l’Exposició Nacional de Clavells. El diumenge de Corpus els carrers de Sitges quedaran transformats en catifes de colors de flors.


La tradició explica que al voltant de 1.887, Arcadi Mas, artista de Barcelona, va pintar “La processó del Corpus a Sitges”, en la que els carrers estaven coberts amb pètals de flors. Però realment no va ser fins al 1.952 quan Foment de Turisme de Sitges va organitzar el tradicional concurs de catifes de flors. Des d’aleshores, el concurs s’ha celebrat de forma periòdica fins arribar als nostres dies.

EL CONCURS

Hi participen només els veïns dels carrers pels que diumenge tarda passa la Processó, però hi ha altres carrers i places on malgrat no transcórrer el recorregut de la Processió, també s’uneixen a la festa de colors. Entre els carrers “més llargs” trobem el carrer Santiago Rusinyol amb uns 600 m2 de catifa.
S’utilitzen aproximadament unes 30.000 dotzenes de clavells, també altres tipus de flor col·locades damunt una base de gespa procedent de jardins de Sitges (particulars, públics, camp de golf...) i un jurat tècnic integrat per pintors, dissenyadors, professors d’art floral i un representant de cada grup tenen la difícil missió de realitzar la classificació puntuant les catifes.
Fora de concurs, destaca a la plaça principal, el Cap de la Vila, una catifa que alguna de les entitats locals prepara seguint un rigorós ordre (normalment coincidint amb alguna celebració o aniversari) , on munten un gran altar i una gran catifa a on s’aturarà la Processó.

DISTINCIONS

El concurs de catifes de Sitges va ser declarat inicialment com a Festa d’Interès Artístic Nacional, i, més tard, com a Festa d’Interès Turístic Nacional, tenint en compte el considerable número de visitants que es traslladaven a Sitges atrets per l’incomparable espectacle que ofereixen les catifes de flors, de gran qualitat i magníficament realitzades.
En aquest vídeo podreu veure un clar exemple del que són les catifes a Sitges:



Recordeu que aquest any la festivitat coincidirà amb dies de molt moviment, així que ja ho sabeu, amb temps, a preparar la visita!


Enjoy Corpus, Enjoy Sitges!

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar