El Festival de Sitges: cinema i oportunitats


És curiós que, a vegades, al mateix costat de casa, pot tenir lloc un esdeveniment de tal magnitud com el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Durant deu dies, la vila es converteix en un nucli d'actors, directors, periodistes i cinèfils, que no dubten en trobar al Festival una ocasió per enfortir els vincles amb la seva passió.

Les primeres jornades són les més actives, quan més coses passen. La inauguració rep una bona quantitat de personalitats del món del cinema i de l'art, que provoquen que els fans i les càmeres s'agrupin a la cerca d'un autògraf o una fotografia. Els diferents departaments treballen a totes hores. I és que no hi ha temps a perdre: presentacions, photocalls, rodes de premsa... Les comunicacions són constants, i tot l'equip és conscient de la gran responsabilitat que comporta la seva missió. L'hotel Melià, centre neuràlgic de la celebració, es transforma en un nucli d'activitat on conflueixen les hores de feina amb els còctels nocturns.

Però també els principals carrers de la ciutat s'omplen ràpidament: bars i restaurants, botigues de marxandatge, el passeig marítim... La gent es troba de bon humor després de sortir de les sessions del Retiro i el Prado. Quan camines pel carrer, és normal reconèixer certs rostres que abans has vist a la televisió o al cinema. Tot el poble es troba en plena ebullició; es pot sentir l'energia vibrant en l'ambient.

Entenc el Festival de Sitges, per sobre de tot, com un nucli d'oportunitats. No només per gaudir del cinema fantàstic d'autor, ni de l'aroma mediterrània de les platges, sinó com una oportunitat per viure de prop un món artístic i professional al qual sovint no tenim accés. Una manera d'apropar-nos a les labors del directe i de l'espectacle, i una ocasió per establir contactes i acumular experiències.

Es tracta, en definitiva, d'una aventura on conflueixen disciplina i familiaritat; formalitat i humor; estrès i relaxació. Viure el Festival és, en essència, viure un cúmul de sensacions que deixen empremta a la teva carrera. Per això, el de Sitges, és molt més que un festival de cinema.

Lucas Ottone i Aleix

0 comentarios:

Publicar un comentario

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More

 
Share
ShareSidebar